Werken bij 

Mopabloem BV

Mopabloem is een bloementeeltbedrijf in Rijsenhout. We zijn gespecialiseerd in het broeien van tulpen op water. We leveren onze tulpen kant-en-klaar verpakt af, geheel naar de wensen van de klant. Onze klanten zijn supermarktketens over de hele wereld. De gehele preparatie van de tulpenbollen doen we zelf, in onze klimaatcellen.

Over ons bedrijf

Mopabloem is een bloementeeltbedrijf in Rijsenhout, Noord-Holland. Mopabloem is een groeiend, bloeiend, modern en innovatief bedrijf. We zijn toekomstgericht en werken klantgericht. We willen de mensen thuis laten genieten van een mooie bos tulpen van goede kwaliteit, met een lange houdbaarheid. We zijn gespecialiseerd in het broeien van tulpen op water. Broeien is het in bloei trekken van tulpenbollen. Dit gebeurt in de winter in verwarmde kassen. Broeien op water wil zeggen dat we geen gebruik maken van (pot)grond. De tulpenbollen worden op een watertray geprikt, deze tray wordt gevuld met water en kunstmest. Waterbroei is schoon, milieuvriendelijk en geeft betere arbeidsomstandigheden.

We maken ook gebruik van een rolcontainersysteem. De opgeplante tulpenbollen staan in de watertrays op rolcontainers in de kas. De rolcontainers worden met een transportkar naar de verwerkingsruimte vervoerd, daar worden de tulpen verwerkt. Het rolcontainersysteem zorgt voor een optimale kasbenutting, en voor een lager gasverbruik per geproduceerde tulp. Door het broeien op water in combinatie met het rolcontainersysteem kunnen we de tulpen sneller verwerken, en wordt de kwaliteit optimaal behouden. De tulpen worden gelijk na het trekken verwerkt.

Sinds 2012 worden onze tulpen verwerkt met behulp van een Bercomex Furora bosrobot. De bosrobot sorteert de tulpen op rijpte, lengte en kwaliteit. Daarna bost de bosrobot de tulpen op het gewenste aantal per bos. De tulpenbollen die we gebruiken om te broeien, kopen we in. We zijn een nauwe samenwerking aangegaan met Vido Fleur uit Achthuizen. Vido Fleur is ook aandeelhouder van Mopabloem BV. Het grootste gedeelte van onze bollen kopen we in bij Vido Fleur en bij Van Bentem Bluefields.

Ons seizoen loopt van 1 januari tot en met eind april. We hebben een kasoppervlakte van 30.000 m², en een koelcelvolume van 10.000 m³. De totale bedrijfsoppervlakte is 45.000 m². We plannen de hele productie in de winterperiode aan de hand van een broeischema. In augustus plannen we de hoeveelheden en kleuren tulpen in. Zo zorgen we ervoor dat op elk moment alle kleuren voldoende beschikbaar zijn. We kunnen dan ook een volledig kleurenpakket tulpen leveren van uniforme kwaliteit. We leveren onze tulpen kant-en-klaar verpakt af, geheel naar de wensen van de klant. De klant bepaalt het aantal stuks per bos, welke hoes, welke kleurenmix en hoe de emmers verpakt moeten worden.

Onze klanten zijn supermarktketens over de gehele wereld. We leveren tulpen af in onder andere Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Amerika. De tulpen naar Amerika worden verpakt in procona’s (speciale emmers met een kraag en een deksel), en op pallets in een container over zee naar Amerika vervoerd. We werken dus zeer klantgericht. We zijn flexibel in de productie van tulpen, en kunnen leveren in elke gewenste hoeveelheid en verpakking. We leveren al onze tulpen af via Bloemengroothandel L&M Rijnsburg BV. De afrekening gaat via FloraHolland Connect, het bemiddelingsbureau van de bloemenveiling. We verkopen ook rechtstreeks aan particulieren. Naast Mopabloem (Rijshornstraat 191) staat een bloemenstal. Hier kunnen particulieren tulpen kopen.

 

 

Beschikbare vacatures

Een kijkje in onze keuken

Werknemer aan het woord

Coen Haakman

 

 

Kom in contact met 

Mopabloem BV